ford capri club noord holland

Cartuning: dit is wat je moet weten

Geplaatst op

Je auto pimpen is leuk en het kan op veel manieren. Van een snellere motor tot een flitsende spoiler en van een nieuw interieur tot de mooiste spiegels. Dit alles valt onder tunen, maar wat is tunen nu precies en wat is er allemaal mogelijk?

Wat houdt car tuning precies in?

Tunen wordt gezien als het veranderen van je apparaat met om de prestaties te verhogen. Wanneer we het hebben over autotuning willen we dus uiteindelijk de auto beter laten presteren. Dit klinkt misschien nog steeds een beetje vaag. De meeste mensen die hun auto laten tunen hebben geen raceauto bedoeld voor het circuit. Met presteren bedoelen we dus ook het uiterlijk, de binnenkant en de werking van de motor.

Wat zijn de mogelijkheden?

De mogelijkheden zijn zo gek niet te bedenken. Voor ieder onderdeel van de auto is er wel een mogelijkheid om die te tunen. Toch kunnen we verschillende tunes van elkaar scheiden in twee delen. Technische tuning en tuning voor het aanzien.

Tunes voor het aanzien

Met het aanzien van de auto bedoelen we alles dat niet direct bijdraagt aan het daadwerkelijk verbeteren van de auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inrichten en veranderen van het interieur van de auto. Ook het aankleden van de deuren of het verdonkeren van de ramen zijn voor veel mensen een populaire keuze.

Daarnaast zien we tegenwoordig ook car-wraps opkomen als trend. Een car-wrap is een ideaal accessoire dat niet alleen je auto beschermt, maar ook het uiterlijk van je auto verandert naar de kleur die jij wilt. Niet alleen dat, ze zijn ook nog eens eenvoudig te vervangen op het moment dat je een andere kleur wilt voor je auto.

Technische tunes

Voor echte autoliefhebbers is er niets leuker dan het sleutelen aan de motor. Het verbeteren van de motor wordt ook wel chiptuning genoemd. Het doel van chiptunen is de motor zo goed mogelijk laten presteren. Dit gaat niet alleen om zoveel mogelijk geluid te maken, maar ook het soepeler en sneller laten werken van de motor

Chiptuning

Bij het produceren van een auto wordt er een bepaalde veiligheidsgrens op de motor gezet door de fabrikant. Er wordt vaak het zekere voor het onzekere genomen en dit betekent dat de grens veelal een stuk lager ligt dan wat de motor daadwerkelijk aan zou kunnen. Met chiptuning kan deze grens worden verhoogd. Wanneer dit goed gebeurt werkt de motor sneller, beter en zelfs zuiniger!

Gerelateerde berichten

De kunst van auto fotografie

Auto fotografie is een fascinerende niche binnen de wereld van de fotografie. Deze vorm van fotografie combineert technische vaardigheden met een...

Lees meer

Over ons

Meer weten over de Ford Capri lees dan de blogs van onze virtuele club. Zo beleef je meer uit de wereld van Ford en auto’s in het algemeen.

Contactgegevens

Via info @ fordcapriclubnoordholland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden