ford capri club noord holland

De bekendste muziek die er gespeeld wordt bij bruiloften

Geplaatst op

Naast een locatie en een trouwauto moet er ook muziek geregeld worden voor jouw grote dag! Er zijn natuurlijk veel clichés qua muziek wat betreft bruiloften. Vaak wordt er veel dezelfde muziek gedraaid. Zijn deze nummers romantische nummers of juist dansnummers? Dit overzicht is gebaseerd op een onderzoek die gemaakt is aan de hand van honderden Spotify playlisten met de naam ‘bruiloft’.

Top 50 liedjes

Je zal het niet denken maar ‘Leef’ van André Hazes wordt vaak gedraaid op bruiloften. In het onderzoek kwamen ze maar liefst 294 keer dit nummer tegen. Ed Sheeran staat ook zeer hoog op het lijstje met het nummer ‘Perfect’. Het nummer van Ed Sheeran was 286 keer te vinden in de afspeellijsten. Het nummer ‘Marry You’ van Bruno Mars en ‘Thinking Out loud’ van Ed Sheeran doen het ook heel goed. 

Top 3 artiesten

  1. Ed Sheeran

Ed Sheeran is toch wel de populairste artiest wat betreft trouwliedjes. Ed Sheeran staat met zijn liedjes in totaal 1.609 keer op de afspeellijsten. 

  1. Guus Meeuwis

Guus Meeuwis wordt vooral veel gespeeld als dansnummer wat na de ceremonie afgespeeld wordt. Guus Meeuwis staat met zijn nummer in totaal 1.042 keer op de afspeellijsten. De nummers die dan het vaakst voorkomen zijn: ‘Brabant’, ‘Het is een nacht’ en ‘Proosten’.

  1. Bruno Mars

Bruno mars is met zijn nummers 1.004 keer op de afspeellijsten te vinden. ‘Marry You’ en het dansnummer ‘Uptown Funk’ komen dan vaak voor. 

Top 50 nederlandse muziek

Vaak wordt er na de ceremonie en feest gegeven. Dit is vaak zo gezellig dat het bruidspaar dronken en kapot in het huwelijksbed belanden. Vaak worden er bij deze feestjes Nederlandstalige muziek afgespeeld. Op de eerste plek staat ‘Leef’ van André Hazes. Nummers van Snollebollekes kwamen ook vaak voor zoals ‘Links Rechts’. ‘Ik leef niet meer voor jou’ van Marco Borsato  en’ Ijskoud’ van Nielson worden bij de feestjes ook vaak afgespeeld. Artiesten zoals John de Bever, Tino Martin en Kraantje Pappie zie je ook vaak terug op deze afspeellijsten. 

Ben je nog op zoek naar een trouwauto? Dan raden wij jou een leuke oldtimer trouwauto aan! Dit past bij alle bruiloften en het  is uniek. 
https://pixabay.com/nl/photos/bruiloft-stel-bruidegom-bruid-725432/

Gerelateerde berichten

De kunst van auto fotografie

Auto fotografie is een fascinerende niche binnen de wereld van de fotografie. Deze vorm van fotografie combineert technische vaardigheden met een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden