ford capri club noord holland

Een auto uit Duitsland of België kopen is voor veel mensen aantrekkelijk

Geplaatst op

Er zijn in Nederland miljoenen mensen die dagelijks gebruik maken van een auto. Een auto is onderhevig aan slijtage en heeft een beperkte levensduur. De meeste mensen moeten dan ook eens in de zoveel tijd op zoek naar een nieuwe auto. Vanwege het feit dat er nogal was kosten komen kijken bij de aanschaf van een nieuw voertuig, worden mensen steeds creatiever en beter in het vinden van de beste aankoop voor de meest competitieve prijs.

Een van de laatste trends die steeds populairder wordt, is het importeren van een auto uit het buitenland. Het kopen van een auto in bijvoorbeeld België en ook zeker in Duitsland is voor velen zeer aantrekkelijk vanwege uiteenlopende redenen.

Met hulp van een importbedrijf wordt een auto importeren makkelijker

Vroeger was het importeren van een auto voor veel mensen een lastige klus vol haken en ogen en veel administratie, waarbij er van alles mis kan gaan. De afgelopen jaren is er echter op dit gebied nogal wat veranderd en zijn er tal van importbedrijven bijgekomen die bedrijven en particulieren vanaf het begin tot het einde assisteren met het importeren van een auto.

Tip: Auto importeren uit Duitsland – Easy Import

De administratie en het regelen van het transport naar Nederland en de registratie bij de RDW is allemaal geregeld en de kopende partij hoeft nauwelijks nog moeite te doen. De importservices en ondersteuning zijn betaalde diensten, maar in de meeste gevallen blijft er nog voldoende financieel voordeel over ten opzichte van het kopen van een auto in Nederland.

Belastingvoordeel door schadeauto’s te importeren

Er zijn meerdere oorzaken waarom een auto importeren vaak goedkoper is dan om een auto in Nederland te kopen. Het onderdeel dat het meeste voordeel oplevert, is vaak de belastingbijtelling (bpm). In België en Duitsland is wegenbelasting aanzienlijk anders geregeld in Nederland is de waarde van de auto bepalend voor de bpm.


Uitgelicht: BPM berekenen & Alles over de BPM aangifte – Easy Import

Veel mensen kiezen ervoor om een relatief nieuwe auto die gebruikt is met blikschade te importeren, omdat deze met schade bij import aanzienlijk lager wordt getaxeerd, waardoor ook de belasting aanzienlijk lager uitkomt. Na taxatie kun je natuurlijk altijd de auto weer laten repareren, zodat je weer in een zo goed als nieuwe bolide rondrijdt.

Gerelateerde berichten

De kunst van auto fotografie

Auto fotografie is een fascinerende niche binnen de wereld van de fotografie. Deze vorm van fotografie combineert technische vaardigheden met een...

Lees meer

Over ons

Meer weten over de Ford Capri lees dan de blogs van onze virtuele club. Zo beleef je meer uit de wereld van Ford en auto’s in het algemeen.

Contactgegevens

Via info @ fordcapriclubnoordholland.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden