ford capri club noord holland

Geschikte vloeren voor autobedrijven

Geplaatst op

Er zijn verschillende geschikte vloeren voor autobedrijven te onderscheiden. Daarbij is het onder meer mogelijk om rekening te houden met de functie en toepassing. In een autoshowroom speelt de uitstraling bijvoorbeeld net als het praktische gemak een rol. Hoort er een werkplaats bij het autobedrijf dan is het van belang dat de vloer bestand is tegen de belasting van voertuigen, maar ook tegen olie en chemicaliën. Een epoxyvloer van G-vloeren is wat dat betreft een uitermate geschikte vloer om toe te passen in een werkplaats van een autobedrijf.

Epoxyvloer voor werkplaats

Een epoxyvloer is om meerdere redenen geschikt om in een werkplaats van een autobedrijf aan te brengen. Het is een aaneengesloten vloer met een naadloos oppervlak dat vloeistofdicht is en bovendien tegen olie en chemicaliën is bestand. Daarnaast is het een vloer die zonder problemen zwaar gewicht kan dragen en bovendien is een epoxyvloer gemakkelijk in onderhoud. De stofafstotende werking en de vloeistoffen die niet in het oppervlak trekken, maar erop blijven liggen, voorzien in een simpele reiniging. Het is ook nog eens een slijtvaste vloer en kan uitgevoerd worden met optionele extra’s.

Grindvloer voor showroom

In de showroom is de uitstraling extra belangrijk. Nu geldt dat een epoxyvloer in dat kader ook prima naar voorkeur voor design en kleur is samen te stellen, maar dat geldt eveneens voor een stijlvolle grindvloer. Een grindvloer heeft bovendien als extra voordeel dat er bijvoorbeeld geen bandensporen zijn te zien bij het verplaatsen van auto’s. Bovendien is er bij een grindvloer door de samenstelling van grindkorrels altijd sprake van een decoratief ontwerp.

Coating als vloerafwerking

Als er sprake is van een autobedrijf met een garage is er ook nog een optie om de keuze te laten vallen op coating als vloerafwerking. De structuur van een betonvloer is bijvoorbeeld dicht te maken met het aanbrengen van slijtvaste en naadloze vloercoating.

Gerelateerde berichten

De kunst van auto fotografie

Auto fotografie is een fascinerende niche binnen de wereld van de fotografie. Deze vorm van fotografie combineert technische vaardigheden met een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden