ford capri club noord holland

Tips voor het kiezen van een autoverzekering

Geplaatst op

Het is belangrijk om de juiste autoverzekering te kiezen. In deze blog willen we je graag een aantal blogs geven waarmee je een autoverzekering kunt kiezen die bij je past. Het is lang niet makkelijk om een goed beeld te hebben van wat je nu eigenlijk nodig hebt. Kijk daarom snel verder en doe je voordeel met deze informatie.

Wat heb ik nodig?

Het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt om veilig op reis te kunnen. Ga eerst na welke auto je gaat kopen of zojuist gekocht hebt. Is het een oude of een nieuwe auto? Bij een wat oudere auto is het misschien slim om de wettelijk verplichte WA-verzekering te nemen. Een oude auto heeft door de jaren heen flink wat van zijn waarde verloren. Dan is het niet zo handig om een allrisk verzekering te nemen, dat is in vergelijking met een nieuwe auto een stuk duurder. Bij een gloednieuwe auto wil je natuurlijk wel een verzekering die alle schade (van jezelf en de ander) dekt. Het meest slimme is overigens om een occasion te kiezen, want een nieuwe auto verliest in het eerste jaar al de helft van z’n waarde.

Verzekeringen op reis

Een normale verzekering is niet altijd goed genoeg in het buitenland. Het zou heel jammer zijn wanneer je denkt dat je goed zit qua verzekering, maar dat dit toch niet het geval is. Daarom raden we je aan om altijd met een expert te bellen, een verzekeraar, die je de juiste informatie kan geven over welke keuze je moet maken om goed verzekerd te zijn in jouw situatie. In relatie tot deze verzekeringen, auto- en reisverzekering, is het ook belangrijk dat je dat je zorgverzekering op orde is. Wanneer je buiten Europa op vakantie gaat, is het belangrijk om deze op werelddekking te hebben staan. Dan ben je bijvoorbeeld ook in Mexico verzekerd. De meeste toeristen worden namelijk naar privé klinieken gebracht, omdat de medische klinieken voor het collectief niet altijd op hetzelfde niveau als de klinieken in ons land / Noordwest-Europa.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden