ford capri club noord holland

Wat is smartengeld en hoe claim ik het makkelijker?

Geplaatst op

Na een auto-ongeluk is het mogelijk om smartengeld te claimen. Maar wat houdt het precies in en hoe kan dit claimen op een makkelijke manier? We nemen het in deze blog met je door. 

Wat is smartengeld?

Na een auto-ongeluk dat door iemand wordt veroorzaakt, heb je recht op een  schadevergoeding. Wanneer je schade hebt geleden die niet materieel is, dan kun je ook hiervoor een vergoeding krijgen. Dit noemen we smartengeld. Het is een tegemoetkoming in de schade die je hebt opgelopen: je leed en de levensvreugde die je moe(s)t missen.

Hoe kun je een makkelijke smartengeld claimen?

De makkelijkste manier om smartengeld te claimen is door een letselschadebureau in de arm te nemen. Zij hebben een team van juristen in dienst die de zaak voor je afhandelen. Dit geeft jou de mogelijkheid om aan je herstel te werken en niet belast te worden met de juridische afwikkeling. Door middel van een persoonlijk traject word je geholpen je letselschade te claimen.

Letselschade berekenen

Het is lastig om letselschade te berekenen, zeker net na het ongeluk, omdat schade een langere uitwerking kan hebben in de toekomst. Door het persoonlijke traject en de vakkennis van de juristen is het mogelijk om een zo juist mogelijke inschatting te maken. Dit maakt het claimen makkelijker.

Hoe hoog kan smartengeld zijn?

We zijn een aantal voorbeelden waarmee we je kunnen aangeven hoe hoog het smartengeld kan worden. Stel je voor je raakt een hand kwijt tijdens een ongeluk, dan kan het smartengeld zo’n € 40.000 zijn. Is de verwonding lichter, bijvoorbeeld gekneusde ribben, waarvan je kan herstellen. Smartengeld: € 5000. Hoe erger de schade en des te meer onherstelbaar deze is, hoe hoger het smartengeld. Natuurlijk moet in alle gevallen een ander aansprakelijk zijn voor deze schade. Op deze persoon of organisatie moet de schade dan verhaald worden.

We hopen dat je nooit te maken zult krijgen met smartengeld. Wanneer dit wel zo is, hopen we dat je de nodige steun zult hebben aan deze blog. Neem contact op met een expert zodat je begeleid kan worden in je traject. Veel sterkte!

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden