ford capri club noord holland

De geschiedenis van de Ford Capri

Geplaatst op

Wat is de geschiedenis van de Ford Capri? Tegenwoordig zul je niet zo snel een Ford Capri meer vinden. Ook niet bij autoverhuurders. Een auto huren is tegenwoordig alleen voor de nieuwere modellen weggelegd. Hier vind je prachtige auto’s die super zijn voor alledaags gebruik, maar ze hebben niet dat klassieke karakter van de Capri. We zullen het moeten doen met de geschiedenis en hopen dat we de Ford Capri veel terugzien bij oldtimershows. 

Wat is de Ford Capri?

De Ford Capri is geen typische Ford auto. Deze auto is ontstaan in Amerika en werd tussen 1969 en 1978 geproduceerd. Het was een elegante auto, een zogenaamde “pony car”. Waar de Ford Mustang Amerika aan het overnemen was, bleef de Capri achter door het minder stoere imago. In Europa, waar men minder om stoerheid gaf, was deze auto wel zeer geliefd. De focus van de Ford Capri switchte daarom ook snel richting Europa. De auto is een fastback coupe die toendertijd betaalbaar was maar veel kracht onder de kap bezat. Het werd een groter succes dan Ford ooit had gedacht. In de eerste twee jaar werden er maar liefst 400,000 van de Capri verkocht. In die tijd waren dat zeer gunstige getallen. 

Racen

De populariteit van de Ford Capri nam nog meer toe toen bleek dat het een geweldige raceauto kon zijn. In 1971 won een Ford Capri de prestigieuze European Touring Championship. Ford profiteerde van deze populariteit en gaf de Capri een nieuw uiterlijk, een sportiever uiterlijk. De auto werd lager en het vermogen werd groter. Helaas werd de Capri ingehaald door andere modellen waar meer behoefte aan was en de verkoopcijfers stagneerde. De auto werd in 1977 gediscontinueerd. Gelukkig had de Capri een subcultuur rondom de auto gecreëerd. Vooral in het Verenigd Koninkrijk werden deze auto’s getuned en gemodificeerd. Mensen waren trots op deze betaalbare sportauto die veel mogelijkheden had. De liefhebbers waren nog niet klaar met de Ford Capri. Een unieke auto die de juiste snaren wist te raken. Gelukkig voor Ford wisten ze een nieuwe rage te creëren rondom de Ford Escort, deze auto werd nog vele malen populairder dan de Ford Capri. Het is nu ruim 50 jaar geleden dat de Capri niet meer wordt gemaakt maar de liefde voor deze auto blijft.

Gerelateerde berichten

Wat heb je nodig om taxichauffeur te worden?)

Altijd al een taxichauffeur willen worden? In Nederland zijn er een paar benodigdheden voordat je dit kunt doen. In deze blog gaan we het hebben over...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden