ford capri club noord holland

Voorkom te veel betalen voor het huren van een auto in Amsterdam

Geplaatst op

Het huren van een auto in Amsterdam is niet alleen makkelijk voor toeristen, maar ook voor mensen die tijdelijk vervoer nodig hebben. Bovendien helpt het je tijdens deze coronatijd om veilig van A-naar-B te reizen, zonder dat je blootgesteld kan worden aan het virus door anderen in bijvoorbeeld het OV of gewoon op straat.

Let op verborgen kosten bij auto huren

Lees altijd de kleine lettertjes van de verhuurder om te controleren op eventuele verborgen kosten of uitsluitingen. Sommige autoverhuurbedrijven rekenen bijvoorbeeld extra kosten als je beginnend bestuurder bent, terwijl andere meer in rekening brengen voor het opnemen van een tweede bestuurder. Sommige verhuurders proberen zelfs, zonder dat je het zelf snel door hebt, een verzekeringspolis in het huurcontract te verwerken. Je zult dit moeten ondertekenen voordat je vertrekt, dus zorg ervoor dat je duidelijk bent over elk onderdeel van het contract. Kortom: oplettendheid is geboden bij het huren van een auto in onze hoofdstad.

Wil je er zeker van zijn dat je niet voor verborgen kosten komt te staan? Je kunt bijvoorbeeld een auto huren in Amsterdam bij Enterprise. Zij blinken uit in transparantie van kosten, zodat je nooit wordt verrast door ‘de kleine lettertjes’.

Bedenk van tevoren hoeveel dagen je de auto nodig hebt

Bepaal vervolgens hoe lang je de auto tijdens je reis (of periode dat je bijv. je auto mist) nodig hebt. Als je een paar dagen in Amsterdam bent, heb je soms geen auto nodig in de stad. Wanneer je beslist om een auto op het vliegveld of in de stad op te halen of af te zetten, controleer dan of de parkeergelegenheid inbegrepen is of dat je een extra bedrag moet betalen. Controleer ook de beschikbaarheid van de autoverhuur faciliteiten. Bekijk bijvoorbeeld de openingstijden van de verhuurder. Je wilt namelijk niet voor een dichte deur staan als je ’s avonds laat landt op Schiphol.

Vergeet de upgrade!

Wanneer je bij de verhuurbalie aankomt om je vooraf geboekte auto op te halen, kan het zijn dat je te horen krijgt dat het verhuurbedrijf geen voertuigen meer heeft in de door jou gekozen categorie. Ze komen dan vaak al snel met een zogenaamde superdeal: een auto met extra opties, waar je een paar tientjes extra voor betaalt. Dit is niet nodig! Je hebt het recht om de geboekte auto te krijgen waar je voor hebt betaald. Als men de auto niet meer beschikbaar heeft, dan moeten ze een auto van een hogere categorie aanbieden zonder extra kosten. Een andere optie is een kleine auto, waarbij je recht hebt op een gedeeltelijke terugbetaling. 

Gerelateerde berichten

Wat heb je nodig om taxichauffeur te worden?)

Altijd al een taxichauffeur willen worden? In Nederland zijn er een paar benodigdheden voordat je dit kunt doen. In deze blog gaan we het hebben over...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden